sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Homeopatia ja Lihakset

LihaskivutRhus Tox


Kipu ja jäykkyys etenkin aamuisin. Aiheuttaja liikkumattomuus tai kylmä kostea sää. Voi paremmin kuivassa ja lämpimässä, liikkumisesta.


Levottomat jalat. Kutiseva tai polttava tunne ihon alla johtuen ylirasituksesta, lihaksen revähdyksestä tai kylmästä kosteasta säästä. Voi paremmin jatkuvassa liikkeessä ja huonommin levätessä.Bryonia


Kipu liikkuessa. Kuumat, turvonneet lihakset, joissa kipu liikkuessa. Aiheuttaja ylirasittuminen tai vaurio. Voi paremmin kylmästä kääreestä ja paineesta.Pulsatilla


Kipu siirtyy paikasta toiseen. Tunteellinen ja kaipaa lohdutusta. Aiheuttaja hormonaaliset vaihtelut kuukautiskierron aikana. Voi paremmin kevyestä liikunnasta, itkemisestä tai sympatiasta.Arnica


Kipu ruhjoutumasta tai traumasta. Kipu koskettaessa, lievä shokki tai vamm. Aiheuttaja onnettomuus. Voi paremmin kevyestä liikunnasta. Kramppi lihasten väsymisestä liiallisesta kuntoilusta tai ylirasituksesta, Aiheuttaja lihasten väsyminen.  Voi huonommin lämmöstä, kevyestä paineesta tai pitkittyneestä liikunnasta.Causticum


Jäykät jännittyneet nivelet. Jäykkä niska, kipu ja lihaskourisrus leuassa ja niskassa tai terävä, repivä kipu lihaksissa. Aiheuttaja kylmä, kuiva sää. Parempi lämmössä.Ruta graveolens


Kipu nivelissä vaurion jälkeen tai kun luu on vahingoittunut. Aiheuttaja onnettomuus ja tuntuu paremmalta liikkussa.Cuprum metallicum


Kamppi jaloissa tai säärissä. Nyintä tai spasmi varpaassa, nilkassa tai jalassa. Aiheuttaja natriumin puute, joka johtuu hikoilusta tai palelusta kuten uinnin jälkeen. Voi paremmin paineesta
Eteerinen öljy Mustapippuri 10mlA. Vogel Arnica-geeliLihaskivuista johtuva unettomuus : ValeriaanaLihasten heikkousRhus tox, CausticumB- ja E-vitamiinit, kalsium , magnesium, ubikinoni, jodi, B-12 vitamiini.


Mangaani lihasten liikkeiden koordinointi.


Rikki proteiinien muodostumiseen.


Glutamiini ja glysiini


Bromelaiini, jota on ananaksessa


Rasvahappo entsyymit, kuten lipaasi ja pankreatiini.


Fosfatidylkoliini : Soija, soijalesitiiniSahapalmu vaikuttaa anabolisesti ja auttaa muodostamaan kudoksia. Sopii myös naisille.
Rhabdomyolyysi, rabdomyolyysiPoikkijuovaisen lihasten vaurioituminen ja lihaspunan eli myoglobiinin erittyminen virtsaan.Oireita ovat kuume, jäykkyys, lihaskipu ja päänsärky, heikkouden tunne, henkinen ahdistus.


Rhabdomyolyysistä voi seurata mm. akuutti tai krooninen munuaisvaurio, sydänkohtaus ja kuolema.Homeopatia: Bryonia, Reckeweg R 6 Influenssatipat, HypericumHypericum


Masentunut, pelästynyt tai järkyttynyt onnettomuuden tai sairaskohtauksen jälkeen.  Hermostunut, yliaktiivinen, jatkuvasti väsynyt, puhuu unissaan, ja unohtelee  asioita puhuessaan. Jatkuva kohoamisen tai putoamisen tunne.


Tärkeimpiä oireita ovat vammat tai haavat, jotka tuntuvat kivuliaammilta kuin näyttävät. Teräviä kipuja, ehkä hermorikkailla alueilla kuten sormenpäissä, varpaissa, silmissä, huulissa, päässä tai selkärangassa. Auttaa kipuun leikkauksen tai onnettomuuden jälkeen, jäykkäkouristuksen ehkäisyyn. Haamukivut amputaation jälkeen, hammaskipu hammaslääkärillä käynnin jälkeen.Sianpuolukka (Arctostaphylos uva-ursi) auttaa munuaisten ja virtsateiden puhdistamisessa.


A. Vogel Sianpuolukka ja Punahattu - uute 50mlAromaterapia: Tea tree eteerinen öljy ulkoisestiVeren emäksisyyden lisääminen :


Ruokasooda


Emäksiset ruoka-aineet: raa`at vihannekset ja hedelmät


Happamat ruoka-aineet: liha, kala, maitoRunsas emäksisen veden juominen suojaa munuaisia.Oireisiin kuuluva hyperventilointi lisää veren emäksisyyttä.Lihasten viilentäminen esim. jäällä tai pakastepusseilla.Rhabdomyolyysistä parantumisessa on tärkeintä syyn tai aiheuttajan poistaminen.


Rhabdomyolyysin voivat aiheuttaa:


-Lääkkeet, statiinit, psyykenlääkkeet, steroidit, antibiootit, alkoholi, huumeet


-Onnettomuudet, ruhjeet


-Trauma


-Väkivalta tai seksuaalinen hyväksikäyttö tai näiden uhka. Pakkotoimenpiteet, esim. sairaaloissa tai vankiloissa. (Suuri osa pyydystetyistä villieläimistä menehtyy myopatiaan, lihassolujen nekroosiin.)


-Influenssa, virukset, bakteerit, eläinten myrkyt


-Korkea kuume, lämpöhalvaus, hypertermia, sähköisku


-Ylirasittuminen urheillessa

Rhabdomyolyysi liittyy usein muihin sairauksiin ja jää tämän takia tutkimatta ja diagnosoimatta.
Lääkkeistä johtuva rhabdomyolyysi on yleistymässä, koska käyttöön on otettu aiempaa vahvempia lääkkeitä. Kaikki lääkkeet, jotka suoraan tai välillisesti vaikuttavat adenosiinitrifosfaatin eli ATP:n tuotantoon luustolihaksissa tai lisäävät energiantarvetta niin, että se ylittää ATP:n tuotannon, voivat aiheuttaa rhabdomyolyysin.

Kerran rhabdomyolyysin sairastaminen aiheuttaa taipumuksen sairauden toistumiseen, esim. stressaavissa tilanteissa.Rhabdomyolyysistä seuraava lihasten heikkeneminen ja anemia vaikeuttavat liikkumista.Anemia


Homeopatia: Ferrum metallicum, Ferrum phos, Reckeweg Anemiatipat


Yrtit : Nokkonen
Panax Ginseng suojaa luustolihaksia rasituksen jälkeisiltä vaurioilta sekä rhabdomyolyysiltä.

Panax Ginseng

Ginseng sisältää aktiivisia kompleksisia hiilihydraatteja, ginsenosideja, joilla on kyky stimuloida tai rauhoittaa hermostoa, tasapainottaa aineenvaihduntaa, alentaa verensokeria, parantaa lihasten tonusta ja stimuloida endokriinistä eritystä.
Ginseng tehostaa aivojen adrenokortikotrooppisen hormonin (ACTH) toimintaa ilman adrenaalirauhasten toiminnan lisääntymistä. Ginseng parantaa aivojen verenkiertoa, lyhentää reaktioaikaa, parantaa käsien koordinaatiota, tehostaa hengitystä ja lisää fyysistä suorituskykyä.

Tutkimusten mukaan Ginseng auttaa solun toimintakyvyn ylläpitämisessä ja parantamisessa, joten sitä voidaan pitää ikääntymiseltä suojaavana yrttinä. Ginseng on adaptogeeninen kasvi, joka tukee kehon elintoimintoja ja lisää vastustuskykyä fyysistä, kemiallista sekä biologista stressiä vastaan.

Ginsengin käyttötarkoituksia:

Stressinhallinta: Ginsengiä on käytetty vuosisatoja etenkin kroonisen stressin hoitamiseen.

Mentaalinen selkeys: Lisää mentaalisia kykyjä, parantaa keskittymiskykyä ja muistissa säilyttämistä, etenkin yhdessä Gingko biloban kanssa.

Alzheimerin tauti: Auttaa seniiliyteen sekä parantaa muistia ja käytöstä.

2-tyypin diabetes: Alentaa verensokeria.

Sydänsairaudet: Vähentää haitallista LDL-kolesterolia ja lisää hyödyllisen HDL-kolesterolin määrää.

Immuunisysteemi: Auttaa kehoa vastustamaan tulehduksia ja tauteja.

Alkoholimyrkytys: Ginseng alentaa veren alkoholipitoisuutta vähentämällä alkoholin absorptoitumista vatsasta.

Vaihdevuodet: Auttaa vaihdevuosioireisiin, parantaa mielen tasapainoa, etenkin yhdistettynä monivitamiini- ja mineraaliravintolisään.

http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0100-879X2004001200012&script=sci_arttext

Ginseng 1000mg 100 kapselia 33.90e

Yksi kapseli sisältää : Panax Ginseng, Korealainen ginseng 200mg, Panax ginseng, punainen ginseng 200mg, Panax quinquefolius, Amerikan ginseng, 200mg, Eleutherococcus senticosus, Siperian ginseng, 200mg ja kuningatarhyytelö 200mg. Annostus : 1 kapseli / vrk.