sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Homeopatiaa kesälomalle

Hyttysen ja muiden hyönteisten puremat

Homeopatiassa hyttysen ja muiden hyönteisten puremiin yleisimmin käytetty lääke on Apis mellifica.Apis mellifica- puremasta seuraa punainen, kuuma turvonnut iho, polttava ja kutiseva tunne. Joskus suun ja kurkun limakalvojen turpoamista. Kylmä auttaa kipuihin.


Staphysagria - hyttysten pistojen ennaltaehkäisemiseen tai hyttysen piston jälkeen.


Urtica urens - kun on suuria, punaisia, kutisevia puremia. Hyönteisallergia, puremista johtuviin allergisiin reaktioihin. Myös simpukoiden syömisestä johtuvaan pahoinvointiin.


Caladium seguinum - hyönteisten puremiin.Hyttysten torjuminen eteerisillä öljyillä:


Tehokkaimmat eteeriset öljyt hyttysten torjumiseen ovat sitronella ja neilikka, myös eukalyptus, piparminttu, tea tree, laventeli, sitruuna, seetri ja patsuli.


Käytetään iholla 10-30% liuotettuna kasviöljyyn.Kissanmintun (Nepeta cataria) eteerinen öljy 10 kertaa tehokkaampaa kuin kemialliset hyttyskarkotteet. Öljyn vaikutusaika on 2-4 tuntia. Kissanmintun vaikuttava aine on nepetalaktoni. Kissanmintun siemeniä.Alkoholijuomien juomisen ajatellaan vetävän hyttysiä puoleensa, koska ne lisäävät sokerin erittymistä ihon kautta.  Jotkut hyttyslajit, kuten Aedes ja Ochlerotatus, pitävät tummista väreistä, joten valkoisen, vihreän tai keltaisen värin käyttäminen vaatteissa on suositeltavaa. Toisaalta Anopheles - laji pitää vaaleista väreistä. Valkosipulin ja B-vitamiinin on väitetty suojaavan hyttysenpuremilta.Käärmeen purema


Muun hoidon ohella käärmeenpuremiin sopivia homeopaattisia lääkkeitä ovat Ledum ja Lachesis.Hyttyset ovat  monien lintujen ja muiden hyönteisten ravinnonlähde ja tärkeä osa ekosysteemiä. Kesälomalla on hyvä muistaa hyttysten ja muiden eläinten, kasvien ja mineraalien elämän kunnioittaminen tietoista läsnäoloa harjoittamalla.aromaterapia
Homeopaattisia lääkkeitä auringon poltamalle iholleFerrum phos lievästi palaneelle iholle, kun palamisoireet ovat vähäiset.

Belladonna, kun iho on tulipunainen ja kuiva, kaula punoittaa ja pupillit ovat laajenneet.

Cantharis, liiallisesta auringonotosta aiheutuneet palovammat. Myös muut palovammat.

Ulkoisesti kehäkukkavoide tai kehäkukan terälehdet kasviöljyssä palaneelle iholle tai muihin ihon haavoihin.

Siitepöly- ja heinäallergiaan homeopaattinen Euphrasia ja Allium cepa.

Euphrasia- eli silmäruoho-yrttitee siitepöly ja heinäallergiasta johtuviin silmä- ja nenäoireisiin. 50g, 7.50e

Hoemopaattinen Euphrasia 10g, 8.33e