sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Homeopatia, Väsymys ja Letargia


Kheiron Luontaistuote


[Kudzu (Pueraria lobata)Homeopatia, Väsymys ja Letargia

Letargian oireita ovat väsymys, energian puute ja nukkumis- ja keskittymisvaikeudet, kivut ja säryt eri puolilla kehoa sekä muutokset suoliston toiminnassa ja ruokahalussa.Letargia voi olla seurausta masennuksesta. Muita syitä voivat olla pään alueen vahingoittuminen, alhainen tai korkea verenpaine, aliravitsemus, diabetes, päihteiden käyttö, voimakas lääkitys, kilpirauhasen tai muiden rauhasten häiriöt, mononukleoosi tai tuhkarokko, autoimmuunisairaus, aivokalvontulehdus, Parkinsonin tauti tai parkinsonismi, hepatiitti tai munuaisvaurio. Letargiaa voi ilmetä sairaudesta tai nestevajauksesta toipumisen, kroonisen väsymysoireyhtymän tai sydänkohtauksen aikana.

Homeopaattisia lääkkeitä letargiaan ja väsymykseen:Gelsemium - letargia ja väsymys, hermostuneisuudesta johtuva unettomuus, emotionaalinen jännitys ja ahdistus, tärinä ja vapina, stressistä johtuva päänsärky.


Kali Phos - letargia, ahdistus, ärtyvyys, päänsärky , masennus, mentaalinen ja fyysinen uupumus.


Phospohoricum acidum - kun oireina ovat henkinen ja yleinen heikkous, aivojen väsyminen, muistin heikkeneminen, päänsärky, mentaalinen ja fyysinen ylirasitus.


Avena sativa - ravitsee hermostoa ja auttaa hermostolliseen uupumukseen sekä unettomuuteen. Uuvuttavan sairauden jälkeen toipumiseen sekä riippuvuuksista paranemiseen.Sitruunamelissa, basilika, salvia, kudzu ja ruusu yrttiteet


Yrttejä letargian hoitoon:Basilika - Ayurvedinen yrtti. Basilikateen juominen auttaa väsymykseen.Sitruuna - Mielialaa parantava ja virkistävä. Yksi lasi sitruuna- ja greippimehua päivittäin.Ginseng - Antaa elinvoimaa ja energiaa kaikille letargisuudesta kärsiville.Kudzu (Pueraria lobata)- Väsymys, johon liittyy niskan ja hartioiden lihasten jäykkyys. Hyödyllinen etenkin alkoholi- tai huumeongelmien yhteydessä.


Teelusikallinen yrttiä lasilliseen vettä, joka keitetään ja annetaan hautua. Tähän voi lisätä teelusikallisen tamaria.Ruusu, ruusunnuppu tai -kukkatee - Apatiaan ja luopumisen tunteeseen.Salvia - Tee parantaa mielialaa, auttaa masennukseen ja letargiaan.Sitruunamelissa - Tee lievään masennukseen ja letargisiin tuntemuksiin.Bach kukkatipat:


Gorse - epätoivon tunteeseen


Olive - väsymykseen


Wild Rose - apatiaan ja elämästä luopumiseenUlkoisestiRosmariinin eteerinen öljy - stimuloi ja motivoi, voi yhdistää salvian ja mustan pippurin kanssa. esim. kylvyssä.


Laventelin eteerinen öljy - helpottaa unensaantia ja kohottaa mielialaa.Muita virkistäviä eteerisiä öljyjä ovat basilika, salvia ja pelargonia.