sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Homeopatia ja Munuaiset

Kheiron LuontaistuoteHomeopatia ja Munuaiset: Nefriitti, Glomerulonefriitti, Munuaistulehdus, Munuaissairaus, Munuaisvaurio, Munuaiskivet, Uremia


Homeopaattisia lääkkeitä munuaissairauksiin:

Krooniset munuaissairaudet: Lycopodium, Apis, Phosphorus, Arsenicum, Mercurius, Natrium Mur 3x, Ferrum Phos ja muut homeopaattiset lääkkeet ovat parantaneet kroonisia munuaissairauksia oireettomiksi.

Am-C., Apis., Apoc., Ars., Asc-C., Bapt., Bell., Canth., Carb-Ac., Cic., Cupr., Cupr-Ac., Dig., Gels., Glon., Hell., Hydr-Ac., Hyos., Kali-Br., Kali-S., Morph., Mosch., Op., Phos., Pic-Ac., Piloc., Plb., Queb., Ser-Ang., Stram., Ter., Urea.  

Lycopodium

Ferrum Phos

Natrium Mur

Arsenicum [Ars]  Kaikki nefriitin vaiheet. Taudin myöhemmät vaiheet, joissa turvotus, kalpea iho, vahamainen, vetinen ripuli ja voimakas jano.  Virtsa on tummaa, löydöksiä runsaasti, paljon albumiinia.  Hengenahdistuskohtauksia makuulla iltaisin ja puolenyön jälkeen, limaneritys helpottaa. Heti Aconiten jälkeen monissa tapauksissa. Arsenicum 3 X tehokas akuuttiin nefriittiin. Tunne,  että "veri kiehuu". Laajentunut valkoinen munuainen. Ahdistuneisuus ja elinvoiman väheneminen.

Calcarea arsenica Käytetty anemian, progressiivisen riutumisen ja heikkouden hoitamiseen munuaissairauksissa menestyksellisesti.   

Apis  Nefriitin akuutimmat muodot. Kasvojen ja raajojen turpoaminen, kalpeus, vesivatsa, oedem pulmonum, kipuja päässä, selässä ja reisissä. Tuhkarokkoa seuraa albuminuria. Kaikissa munuaissairauden muodoissa, joissa on kipuja munuaisissa, vähän virtsaa. Virtsassa on paljon albumiinia sekä verta. Edeema ilmenee nopeasti, yleinen turvotus ja virtsanerityksen väheneminen ja ehkä ihottumaa. Unelias, apaattinen ja koko kehossa ruhjoutumien tunne.  Hepar tuhkarokon jälkeen. Tukehtumisen tunne.

Mercurius  [Merc]  Laajentunut valkoinen munuainen. Vähän virtsaa, jossa albumiinia ja verta, keho kalpean vahamaisen värinen, lannekipuja, hengenahdistus ja liiallinen kivullinen virtsan tippuminen. Ensimmäinen mercurius-aineista nefriittiin, etenkin myöhemmissä vaiheissa. Syfiliittinen. Kasvojen ilme osoittaa epämukavuuden tunnetta.  Raskauden nefriittiin, kun virtsassa albumiinia, märkivä nefriitti.   

Kali chloricum Nefriitti. Vähän, tummaa, albumiinia sisältävää virtsaa, jossa löydöksiä. Tuskalliseen nefriittiin.

Terebinth. Vesipöhö, virtsassa verta ja albumiinia. Tuhkarokon jälkeisiin  munuaisongelmiin.  Ei Arsenicumiin liittyvää levottomuutta.

Cantharis Nefriitti, jossa viiltäviä kipuja lantion aluella, virtsaa tipoittain, verta seassa. Luotettava ja usein käytetty homeopaattinen aine munuaissairauden alkuvaiheessa, kun tukkeutumia, kipua selässä. Tumma, savuinen virtsa.  Tuhkarokkoon ja kurkkumätään liittyvät munuaissairaudet, joissa turvotusta.  

Digitalis. [Dig]  Munuaisten ärtyminen, granulaarinen degeneraatio. Sydänoireet, heikko pulssi, vähän, tummaa, sameaa virtsaa, vatsan heikkous, reumaattisia  kipuja. Etenkin kun verenkierto on heikko. Reumaattiset kivut, keuhkojen  katarri, johon liittyy runsas limaneritys.

Glonoine Albumiinia virtsassa. Auttaa joskus akuutissa nefriitissa , johon liittyy verta virtsassa.  

Plumbum  Munuaisjyvästen degeneraatio, taipumus ureemisiin kouristuksiin. Turvotus, heikkovointisen näköiset kasvot, laihtuminen, riutuminen, nilkkojen turpoaminen. Vastaa kutistusmunuaista tai nefriitin kirhoottista muotoa, kuten Arsenicum ja Mercurius kroonisessa nefriitissä. Usein lopettaa taudin etenemisen ja parantaa taudista yli 30:ssä potenssissa. 

Cuprum arsenicum Uremia - tiloissa. Ureeminen eklampsia.

Aurum muriaticum Nefriitti, johon liittyy kihti, kivulias virtsan tiputtelu tai syfilis. Alkamassa oleva interstitiaalinen nefriitti, johon liittyy ruonsulatuselimistön ja hermoston oireita, hypokondria, ärtyvyys ja pyörrytys.  

Phosphorus [Phos]  Yksi tärkeimmistä homeopaattisista aineista nefriittiin. Oireet: Koko kehon uupumus, kädet ja jalat kylmät, unelias, väsymys suurinta aamuisin, kehossa on kuumuutta ilman janoa, etenkin iltaisin. Potilas on haluton työskentelemään, huimaus, unohtelee, raskas päänsärky, etenkin otsassa, ylempien silmäluomien turpoaminen, sumuinen näkökenttä, kellertävä, kuluneelta vaikuttava ihonsävy, sairaalloinen kasvojen turpoaminen, ruokahalun puute, paine ja polttava tunne vatsassa, ja vaalea kivuton ripuli, joka on hyvin heikentävä.  Sopii hyvin, kun rasvaisia tai vahamaisia löydöksiä, tummanruskea, vähäinen määrältään  tai albumiinia sisältävä, tai helmiäishohteisen kalvon peittämä virtsa.  Keuhkojen komplikaatioihin, kyvyttömyys maata vasemmalla kyljellä on keskeinen oire näissä tapauksissa. Oksentaminen ja ruoansulatuselimistön  oireita. Pieni annos Phosphorusta vaikuttaa turvallisemmin ja paremmin kouristustaudissa kuin suuri annos Morphinea.

Belladonna  Albuminuria, Aconitumin ja Arsenicumin keskivaiheilla. Suuri apu munuaisten tulehdukseen , johon liittyy viiltävää kipua lantion alueella, toistuen kerta toisensa jälkeen vaikeampana.

Aconitum Tuhkarokon jälkeinen nefriitti alkuvaiheessa, kipua kyljissä, vähän virtsaa ilman verta.  

 Convallaria   Nefriitti sydäntautiin liittyen. Auttaa, kun erittäin nopeaa ja epäsäännöllistä sydämen toimintaa, yleisesti vesipöhö ja vesivatsa mitraalisista ongelmista.

Apocynum Lievittää turvotustiloissa, joissa vähän virtsaa. Sopii myös koomaan ja raskauteen liittyvän nefriitin kouristuksiin.

Zingiber: Täydellinen munuaisten toiminnan tukahtuminen.


Vitamiinit: B-vitamiinit uremiaan. A-vitamiini limakalvojen terveys. C-vitamiini mieto diureetti, stabilisoi verisuonten seinämiä, bioflavonoiden kanssa tulehdukseen. Virtsaneritystä lisää E-vitamiini, joka parantaa myös arpeutumia kehossa.

Yrtit: Kultapiisku, peltokorte, koivunlehti, punahattu, voikukka, inkivääri, alfalfa, fenkoli, kissanminttu.

Koivunlehti vähentää virtsan albumiinia, lisää eritystä, auttaa tulehdukseen.

Munuaiskiviin peltokorte, timjami, kultapiisku porkkanamehun kanssa, koivunlehti, persilja,voikukka, fenkoli, alfalfa, tilli. Kasvisruokavalio.


Riittävän lämmin pukeutuminen, koska talven kylmyys rasittaa munuaisia.

Munuaisiin liittyvät tunteista turvallisuudentunne ja pelko, ahdistus ja stressi, suhde sukuun ja jatkuvuus.