sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Homeopatia


Sydäntauti, Sydänoireet, Kardiitti, Perikardiitti, Endokardiitti, Myokardiitti, Angina Pectoris, Sydäninfarkti, Sydänkohtaus, Rytmihäiriöt, Sydämen vajaatoiminta
Digitalis Yleisin sydänoireisiin käytetty homeopaattinen lääke. Hidas, vahva pussi, sydänlihaskudoksen heikkous, pulssi muuttuu heikommaksi. rasitus lisää pulssin nopeutta, mutta heikentää voimaa, joten siitä tulee nopeasti epäsäännöllinen. Lyöntien väliinjääminen on korostunut oire. Sydämessä tunne kuin veri seisoisi paikallaan. Heikkous ja tunnottomuus vasemmassa käsivarressa, ja usein kehon iho on sinertävä, syanoosi. Todellista kipua lisää pelko, että sydän lopettaa lyömisen, jos ihminen liikkuu. Iho on taikinamainen, vatsakipuja syömisen jälkeen. Unen häiriintyminen, ahdistuneisuus, huokailu, hidas hengitys, kuiva yskä, tukehduttava tunne, oireet , joita voi seurata veren epätasaisesta jakaantumisesta. Turvotus, virtsaneritys vähentynyt. Oireet siirtyvät kehossa alaspäin. Digitalis sopii käytettäväksi etenkin sydämen tulehduksissa, myokardiitti ja endokardiitti, joissa on yllämainitut oireet. Sydämen toiminnasta tulee vakaampaa ja virtsaneritys lisääntyy.

Cactus grandiflorus

Keskeisin oire on aina läsnäoleva tunne kuin sydäntä puristaisi rautainen koura, joka vuorotellen vahvistaa otetta ja hellittää. Rinnan kipeys ja rajoittava tunne, kipu joka liikkuu vasempaan käteen, turvotus, nopea, tykyttävä, kova pulssi, joka saattaa olla epäsäännöllinen ja lyöntejä väliin jättävä. Kardiitti ja perikardiitti. Reumaattiseen kardiittiin paras lääke. Kontrolloi sydämen tulehdusta ja vahvistaa sydämen supistuksia, mutta sen vaikutus ei ole haitallinen kuten Digitaliksen tai Strophantuksen. Sydämen hermot ovat ärtyneet . Angina pectoris. Sydämen hypertrofia nuorilla ihmisillä. Kiivas sydämentykytys ja lepattava tunne sydämessä, nuorilla tytöillä puberteetissä ja kuukautisten aikana. Vaikea hengittää, tukehduttava, pyörryttävä sydämentykytys, sekä kyvyttömyys maata, astma tai hengenahdistus.

Kalmia latifolia

Sydämen hypertrofia, etenkin reumatismin jälkeen. Vasemman käden tunnottomuus (myös Rhus, Aconitum). Kipua ja ahdistusta, joka liittyy sydämeen, hengenahdistus, sydämentykytys, ja paine sydänalasta, epigastreumista, kohti sydäntä. Sydämen toiminta on epäsäännöllistä ja jättää väliin joka kolmannen tai neljännen lyönnin. Säteilevää kipua rinnasta kohti lapaluuta. Erinomainen sydänoireisiin, jotka seuraavat reumatismin oireiden hoitamisesta ulkoisesti. Pulssi on hidas, muttei yhtä hidas kuin Digitaliksessa. Akuutti perikardiitti, joka liittyy reumatismiin, viiltävä kipu, joka vaikeuttaa hengittämistä. Hidastaa liian nopeaa pulssia.

Spigelia

Akuutti kardiitti ja perikardiitti. Viiltävä kipu, joka ulottuu sydämestä selkään, ja säteilee sydämestä alas käsivarteen rinnan yli ja alas selkärankaa. Sydämentykytys vahvistuu mistä tahansa kehon tai käsivarren liikkeestä. Kehräävä tunne sydämen alueella kädellä kokeiltaessa. Pulssi jättää lyöntejä väliin, ei ole yhtenevä sydämen lyöntien kanssa, ja vähäisinkin käsivarren liike pahentaa oireita. Sydänoireet, joihin liittyy neuralgia. Epäsäännöllinen ja kiihkeä pulssi. Joskus sydämenlyönnit ovat kuultavissa. Reumaattinen endokardiitti, angina pectoris. Sydämen tulehduksessa Aconitumin jälkeen. Krooniset sydänoireet, etenkin sydämen läppiin liittyvät ja hypertrofia.

Cimifuga

Tanssitauti, reumatismi lihaksissa. Päänsärky otsassa tai kuin päälaki lähtisi lentoon. Kipu rinnan vasemmalla puolella ja käsivarreessa. Kipu tulee kohtauksittain. Unettomuus.

Aconitum

Vasemman käden tunnottomuus, tinglin sormissa. Sydämessä puristava tunne, ahdistus, tukahduttava tunne, sydämentykytys, pahempi kävellessä, intensiivistä kipua kohtauksittain. Sydämen hypertrofia, johon ei liity komplikaatioita. Perikardiitti ja kardiitti kun tulehdus alkaa kuumeella, johon liittyy mielen ahdistus. Glonoine, Veratrum viride, Amyl nitr Rhus tox

Reumaattinen hypertrofia. Sydämentykytys ylirasittumisesta, vasemman käden ja olkapään tunnottomuus ja heikkous. Perikardiitti ja endokardittii sateelle tai kastumisella altistumisesta. Oireet pahanevat aina sään muuttuessa. Hypertrofia ilman komplikaatioita, kuten urheilijoilla (Arnica, Bromi). Perikardiitti septisestä tilasta, Bryonian kanssa perikardiitin alkuvaiheessa. Sydänoireet johtuvat reumatismista.

Bryonia

Sydämen kalvojen oireet. Perikardiitin ensimmäinen ja toinen vaihe, kun oireet liittyvät reumatismiin, keuhkopussintulehdukseen liittyvät oireet. Intensiivinen kuume, päänsärky otsassa tai ohimoilla, akuutti kutiseva kipu, joita pahentaa liike, ja sydämen sivuäänet aina läsnä. Krampit sydämen alueella, kävely, nouseminen ja vähäisinkin liike, kuten käsivarren nostaminen, pahentaa oireita. Sydän lyö voimakkaasti ja nopeasti.

Convallaria

Sydämen läppien oireet, vähäinen virtsaneritys, turvotus ja hengenahdistus. Heikko sydämen ääni, aneeminen sydämen sivuääni kaulasuonessa, kipu sydämen aluelle ja epämiellyttävä lepattava tunne, liikkuessa tunne kuin sydämen lyonnit loppuisivat ja alkaisivat jälleen uudelleen, mistä seuraa pyörryttävä, sairas tunne. Tupakointiin liittyvät sydänoireet (Agaricin: tupakan, teen tai kahivin liiallinen käyttö, nykäyksiä).

Adonis, Lycopus, Collinsonia, Strophantus, Crataegus, Sparteiini

Lachesis

Sydän ja verenkierto sekä veri. Sydämentykytys ja kouristava tunne sydämessä. Tukehduttava tunne, herättää unesta. Ei siedä painetta rinnassa, pulssi heikko. Sydän tuntuu kuin liian suurelta rintaan. Aterooma ja siihen liittyvät sydämen ja verisuonten tilat, etenkin vanhoilla ihmisillä, joiden oireiisiin kuuluu turvotus.

Kalium hydr, Graphites, Petroleum, Natrium mur, Naja tripudians, Spigelia, Oxalic ac.

Lilium tigrinum

Puristava tunne sydämessä, mikä herättää potilaan äkillisesti. Sydämen alueella on lepattava tunne, pyörrytystä. Puristava tunne sydämessä, joka välillä hellittää. Puhtaasti funktionaaliset oireet, kuten sydämen orgaaniset haavautumat. Vasemmalla kyljellä maatessa sekä liikkuessa sydämen ärtyvyys. Hermostollisista syistä johtuva sydämentykytys sekä funktionaaliset sydänoireet naisilla, joilla on kohdun sairauksia.

Sulphur

Kuin sydämeen saapuisi liikaa verta, mistä seuraa sydämentykytys, hengenahdistus, tunne kuin sydän olisi liian suurin rintaan.

Arsenicum

Sydäntaudin myöhemmät vaheet. Sydämen toiminnan epäsäännöllisyys, pulssi voi olla nopea ja heikko. Perikardiitti tai endokardiitti tuhkarokon tai tulirokon suppression jälkeen. Sydämen sairaus, joka seuraa konstitutionaalista syistä kuten sepsis, sekä rasvan kertymisestä verisuoniin. Levottomuus, edeema, turvotus, silmien alla ja jaloissa. Hengenahdistus, tukehtumiskohtaukset öisin maatessa, etenkin puolenyön jälkeen. Arsenicum vaikuttaa sydämen vasempaan puoleen, sydämessä puristavampi tunne hengitettäessä, enemmän ortopnea ja vesipöhö. Ihminen ei voi maata tai siirtyä ylös rappusia. Hypertrofia korkeisiin paikkoihin kiipeämisestä, vuorikiipeily, jne. Sydämenlyönnit kuultavissa .

Phosphorus

Sydämen oikea puoli, verenkierron stagnaatio, rasvan kertyminen sydämen ja verisuonien seinämiin.

Vanadium

Rasvan kertyminen maksaan ja sydämeen, valtimoiden verisuonten degeneraatio. Kun anemia, krooninen reumatismi, diabetes, neurastenia tai tuberkuloosi ovat aiheuttava syy. Lisää ruokahalua ja parantaa ruoansulatusta.

Cuprum aceticum ja Phytolacca Rasvan kertyminen verisuonten seinämiin.

Collinsonia

Sydämen funktionaaliset oireet. Sydämessä herkkyys, täyteyden ja ahdistuksen tunne, hengitysvaikeuksia ja pyörrytystä. Jatkuva nopea, mutta heikko pulssi, sydämen toiminta on liiallista, mutta sen vahvuus on heikkenevä. Poistaa tukkeutumia ja ärtyvyyttä maksasta, porttilaskimo-systeemistä ja munuaisista sekä lisää lihasten tonusta. Peräpukamista seuraavat tai niiden kanssa vuorottelevat oireet. Sydämen ärtyvyys, joka liittyy peräpukamien verenvuodon suppressioon, sydämen hermot ärtyneet.

Strychnia

Puhdas ja yksinkertainen sydämen toimintaa stimuloiva homeopaattinen lääke. Ainoastaan, jos halvaus uhkaa ja kun oireisiin liittyy hengenahdistus, sormenpäiden ja huulien sinisyys, happamia purkaumia ja oireita häiriintyneestä ruoansulatuksesta. Tällöin 1/64 rakeesta hypodermisesti voi auttaa. Jatkuva ja harkitsematon käyttö on haitallista. Coffea on voimakas sydämen toiminnan vahvistaja, mutta ei ole parantava lääke sydäntaudissa.

Gelsemium

Herätessä potilaalla on tunne, että sydän lopettaa lyömisen ja että on liikuttava, jotta sydän löisi.

Apis

Sydäntaudeissa tunne, ettei saa hengitettyä. Perikardiitti, johon liittyy tihkupurkauma, kuten Cantharis, jossa lisäksi polttava tunne ja spasmeja.Syanoosi eli ihon sinisyys: Digitalis, (Aconite, Kalmia, Rhus ja Pulsatilla).

Aurum:

Sydänoireet, joihin liittyy masennus.
"Kun puhdas vilpittömyys kasvaa ihmisen sisällä, se toteutuu ulkoisesti muiden ihmisten sydämissä." Lao TseSydämen ja keskushermoston vaikutus toisiinsa Sydämen toiminta vaikuttaa ajatusten kirkkauteen, luovuuteen, emotionaaliseen tasapainoon ja tehokkuuteen. Sydämeen liitetään ihmissuhteiden tasapaino ja aisteista kosketus. Kosketuksen tai läheisen kontaktin välityksellä ihmisten sydän- ja aivokäyrät vaikuttavat toisiinsa, mikä parantaa vuorovaikutustaitoja ja kykyä havaita muiden sisäisiä tiloja. Stressi, ahdistus, vihamielisten tunteiden impulsiivinen ilmaiseminen sekä tukahduttaminen lisäävät sydänsairauden kehittymisen todennäköisyyttä.

"Parhaita ja kauneimpia asioita maailmassa ei voi nähdä tai edes koskettaa. Ne täytyy tuntea sydämellä." Helen Keller

[caption id="attachment_217" align="aligncenter" width="150" caption="Sydänchakra"]Sydänchakra[/caption]

Joogan mukaan elämämme ja toimintamme johtuu energiasta. Energiakehosta käytettään nimitystä Pranayama. Energeettinen sydän ilmenee sydänchakrana, Anahata. Sulkeutunut sydänchakra vaikuttaa koko olemukseen; hengitys on vaikeaa, aineenvaihdunta hidastunut ja ihminen tuntee itsensä fyysisesti väsyneeksi. Tällöin ihminen vetäytyy maailmasta itseensä. Liian aukinainen sydänchakra saa ihmisen antamaan kaiken energiansa ja aikansa muille, jolloin hän keskittyy muihin niin paljon, että hukkaa itsensä.

Kiinalaisessa lääketieteessä sydänmeridiaani on yksi suurista kehon energiakanavista. Tukkeutunut sydänmeridiaani aiheuttaa sydänsairauksia, kipua, unettomuutta ja mielenterveysongelmia. Sydämen elektromagneettinen kenttä on yli 5000 kertaa voimakkaampi kuin aivojen elektromagneettinen kenttä ja sen voi mitata yli metrin pääsä kehosta. Sydämen magneettikenttä välittää tietoa ihmisen fysiologisesta, emotionaalisesta ja mentaalisesta tilasta.

Jooga-liikkeitä sydämen energian avaamiseksi: Jooga auttaa stressin, vihamielisten tunteiden ja ahdistuksen hallitsemisessa.

Kissa

Sfinksi

Kobra

Kameli

Jänis

Puolikuu

Sydäntervehdys

Sydänchakran meditointi ja sen mandalan visualisointi.

Sydänchakran mantra on So Ham tai Yam.

Sydänchakran värejä ovat vihreä ja vaaleanpunainen.

Vaaleanpunainen tyynnyttää vihamielisiä tunteita.

Sydänchakraan liitetty tuoksu on ruusu.

[caption id="attachment_215" align="aligncenter" width="150" caption="Ruusu Eteerinen öljy 10ml 7.99e"]Ruusu[/caption][caption id="attachment_304" align="aligncenter" width="200" caption="Ruusu Tee 50g 5.90e"]Ruusu Tee 50g 5.90e[/caption]

Aromaterapia:

Sydämen vahvistaminen:


Laventeli, Piparmintu, Meirami ja ruusuTukkeutuneet, kovettuneet valtimot:


Rosmariini, KatajaVerenkierron parantaminen:


Basilika, Pelargonia, Laventeli, Neroli, Mänty, Timjami, VetiverSydämentykytys tai sydänkohtaus:


Kamferi, Laventeli, Sitruunamelissa, Neroli, Piparminttu, Rosmariini, Ylang YlangStressiin:


Elemi ja frankinsenssi

Käyttö:


Tuoksulyhty


Höyryttäminen vesiastiasta


Hieronta kasviöljyyn sekoiettuna


Hajuvetenä


Kylpy
Hampaiden kunto vaikuttaa sydämen ja verisuonten terveyteen. Hampaiden reikiintyminen ja bakteerien lisääntyminen suussa voi johtaa tulehduksen leviämiseen verisuoniin ja sydämeen.

Sipuli ja vihreä tee suojaavat hampaita reikiintymiseltä.

Valkosipuli, chili ja inkivääri suojaavat verenkiertoelimistöä tulehdukselta.

Yrttiuutteet:

Orapihlaja A.Vogel Crataegus sydänoireisiin

Hevoskastanja A.Vogel Aesculus suonikohjuihin, vahvistaa verisuonten seinämiä, piristää, parantaa mielialaa

Punahattu vahvistaa immuunipuolustusta ja suojaa tulehdukselta

Mansikat ovat hyväksi sydämelle. Ne sisältävät enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. C-vitamiini parantaa immuunipuolustusta ja auttaa raudan imeytymisessä. Marjat vähentävät LDL-kolesterolia ja hapettumisstressiä, mikä suojaa aivoja vanhenemisesta johtuvilta haitoilta. Mansikat sisältävät runsaasti folaattia, flavonoideja ja kuitua. Mansikoiden vaikutus sydämeen on tutkimuksen mukaan yhtä myönteinen tuoreina ja pakastettuina.

[caption id="attachment_218" align="aligncenter" width="150" caption="Mansikka"]Mansikka[/caption]

Kheiron Luontaistuote Homeopatia