sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Homeopatia, Mieli ja Aivot

Kheiron Luontaistuote

Homeopatia, Aromaterapia, Kukkaterapia, Yrtit ja Ravitsemus:

Mieli ja Aivot, Mielenterveys, Ahdistus, Neuroosi, Masennus, Psykoosi, Paniikkihäiriö, Post-traumaattinen stressi syndrooma, PTSD, Fobia, Agorafobia, Klaustrofobia, Sosiaalinen fobia, Autismi, Epilepsia, Kooma, Alkoholismi, Narkomania, Stressi, Unettomuus, ADHD, psykoterapia

Homeopaattisia lääkkeitäAvena Sativa

 Vahvistaa hermoja, rauhoittaa, auttaa stressiin, PMS, ADHD, alkoholismi, päihderiippuvuus.

C30, D1, D2, D4, D6, D12, D30. 10g rae . 8.44e. D200 10g rae 12.90e.

Ignatia

 Järkytys ja suru, hysteria, yleisimpiä psykologisiin oireisiin käytettyjä homeopaattisia lääkkeitä.

C5, C12, C15, C30, D4, D6, D10, D12, D30, 10g rae 8.44e. C100, D200. 10g rae 12.90e.

Gelsemium

Sosiaalisten tilanteiden pelko, esiintymispelko.

C6, C12, C30, D3, D4, D6, D10, D30. 10g rae 8.44e. D200 10g rae, 12.90e. 

Argentum nitricum

 Agorafobia, lentopelko, korkeiden paikkojen pelko.

D6, D10, D12, D30. 10g rae, 8,44e.

Kali phos

Uupunut, heikko ja väsynyt. Etenkin nuorille. Vaikuttaa sympaattiseen hermojärjestelmään. Hermojen voiman puute. Neurastenia, mentaalinen ja fyysinen masennus, joiden syynä jännittyneisyys, liiallinen työnteko ja huolestuneisuus. Ahdistus, hermostunut pelko, letargia. Halu olla tapaamatta ihmisiä. Hyvin hermostunut, säikähtää helposti. Ärtymys, aivojen väsymys, hysteria, öiset pelot, unissakävely, huonomuistisuus. Pieninkin tehtävä vaikuttaa raskaalta. Huolestunut työstä. Ujous, ei halua keskustella.

C12, D12. 10g 8.33e

Lycopodium:

Magnesia phos:

Natrium phos:

Natrium mur: Surun, pelästymisen, vihan vaikutus, masentunut ja ärtynyt, aloittaa riitoja yhdentekevistä asioista, haluaa itkeä yksin. Dystyymiset ja sopeutumisongelmat. Ruokahaluttomuus. Itkee, ei kaipaa lohdutusta, älyllistää.

Natrium sulf:

Passiflora: Unettomuus.

C30, D1, D2, D3, D4, D6, D12, D30. 10g rae. 

Silicea: Masennus. Mielen ja kehon uupuminen. Paleleva, kaipaa lämpöä. Ahdistus. Arka, pelokas. Herkkä kaikille vaikuteille. Itsepäiset tahdoltaan vahvat lapset. Hajamielinen, tarkkaamaton. Obsessiivisia ajatuksia. Ajattelee ainoastaan neuloja, joita pelkää, etsii ja laskee. Unettomuus, jossa pää tuntu kuumalta. Nousee ylös heräämättä, unissakävely. Ahdistuneita unia, säikähtää unissa. Epilepsia.

C6, C30, D6, D10, D30. 10g

Aurum

Masennus. Toivoton, despondentti, itsemurha-ajatus, inho elämää kohtaan, itsensä rankaiseminen, arvottomuuden tunne. Taipumus sydämen ja verenkiertoelinten oireisiin.

C10, C12, C30, D10, D12, 10g rae 8.44e. C200, D200. 10g  12.80e.

Nux vomica: Kiivas luonne, kärsimätön, ei siedä meteliä, hajua, valoa tai kosketusta. Etsii vikoja, kaipaa stimulointia, joskus liikaa, ummetus. Neurovegetatiivinen dystonia, muut dysthymian muodot, yleensä orgaanista syytä. Kiukuttelevat lapset.

Hyoscyamus: Mania, riitaisa, sopimaton käytös ja ilmaisu, taipumus paljastamiseen, ekshibitionismi, vainoharhaisuus.

Arsenicum: Ahdistuneisuus, levottomuus, muuttaa paikkaa jatkuvasti. Kuoleman ja yksin olemisen pelko. Ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö.

Staphysagria: Hermoston oireet, joihin liittyy ärtyneisys, vihan ja loukkausten vaikutus, hyvin herkkä sille, mitä hänelle sanotaan, viihtyy paremmin yksin. Taipumus genitourinaarisiin oireisiin.

Belladonna: Punainen iho, tuijottavat silmät, sykkivät kaulavaltimot, kiihtynyt henkinen tila, kaikkien aistien yliherkkyys, delirium, levoton uni, suun kuivuus. Psykoosi. 

Bryonia : Psykoosi


Kehäkukka Calendula officinalis
Kehäkukka Calendula officinalis

Calendula

Parantava lämpö ja vastaanottavaisuus, etenkin puhutun sanan suhteen ja dialogissa muiden kanssa. Epätasapainossa: loukkaavien sanojen käyttäminen, riidanhaluisuus,  vastaanottokyvyn puute kommunikaatiossa muiden kanssa. Hyödyllinen kommunikaatioon läheisissä ihmissuhteissa sekä parantamisen ja opettamisen aloilla työskenteleville, terapeuteille ja opettajille, tilanteisiin, joissa kommunikaatiota täytyy kehittää intensiivisesti. Antaa lämpöä ja hyväntahtoista myötätuntoa ihmissielulle, etenkin auttaen tasapainottamaan aktiivisia ja vastaanottavaisia kommunikaation muotoja. Luova puhutun ja kirjoitetun kielen käyttäminen. Parantaa ja aktivoi itseilmaisua, kommunikaation tukkeutumien purkaminen. Luovuuden, uusien ideoiden ja ilmaisun vapauttaminen. Hysteria, epilepsia. Ihminen vaikuttaa heikolta ja pelokkaalta, jokainen vaikea tilanne aiheuttaa paniikintunteen, tunne, että jotain pahaa saattaa tapahtua. Ahdistus ja epätoivo voivat johtavat välinpitämättömyyteen. Väsyy helposti mentaalisesti, emotionaalisesti ja fyysisesti, tuntee itsensä hermostuneeksi ja ärtyneeksi, säikähtää helposti, herkkä melulle. Huonokuuloisuus, kuulon ongelmat. C30. 10g. 8.44e.

Alumina

Herätessä pelko, että on vahingoittanut muita. Teräaseiden pelko. Ei uskalla liikkua uusissa paikoissa ilman turvallista ja luotettavaa seuraa. Vaikea tehdä päätöksiä arkipäiväisissä asioissa. Ahdistus. Kalpea ihonsävy. C10, C12, C30, D10, D12, D30. 10g. 8,44e.

tiikerililja
Lilium tigrinum Tiikerililja

Lilium tigrinum

 Seksuaalinen ahdistelu ja hyväksikäyttö sekä näistä johtuvat fyysiset ja psyykkiset oireet, myös vuosikymmeniä myöhemmin. Rauhoittaa. Levottomuus, ei halua liikkua, kiireinen, ei kunnianhimoa, haluaa tehdä asioita, mutta ei saa välttämättömiä asioita suoritettua.  C12, C30. 10g. 8.33e.

Sepia:

Phosphorus

Pelko, joka liittyy tiettyihin paikkoihin.Avoimuus vaikutteille ilman kykyä vastustaa. Säikähtää helposti. Kuin sielu, mieli ja veri huokuisivat ulos kehosta. Mieli leijailee kehon ulkopuolella, kuin hajonnut. Ottavat muiden kärsimykset itselleen, sympaattinen. Kärsimys menee suoraan heidän lävitseen. Ukkosen pelko. Aavistus jonkin pahan, kärsimyksen, tapahtumisesta. Eivät voi sietää voimakasta kärsimystä. Huomaavat helposti muiden tunteet, koska heillä ei ole riittävän vahvoja rajoja ulkomaailmaan. Hyviä kuuntelijoita, huolestuneita muista. Pitävät siitä, että on joku jonka kanssa puhua, kaipaavat seuraa. 

Pulsatilla

Itkee, valittaa, kaipaa lohdutusta. Ilman hyvää lohdutusta manipuloi lohduttamaan toisella tavalla. Emotionaalinen. Pitävät huomion ja sympatian saamisesta. Voi olla aggressiivinen, kiukunpuuskia, paiskovat, mutteivat tosissaan, huomion saamiseksi. Hellyyttä, ei seksiä. Parempi ulkoilmassa, raikkaasta ilmasta, availee ikkunoita. PMS-oireet. Itkeskelevät lapset.

Stramonium: Kiihtyneisuus, raivo 

 Valeriana: Hermostolliset vatsavaivat

Veratrum album:

Sosiaalinen fobia: Gelsemium, Argentum Nitricum

Agorafobia: Argentum nitricum

Klaustrofobia: Lycopodium, Pulsatilla

Autismi: Magnesium, Calcarea carb, Thuja, Kalium phos, Carcinocin, Secretin, konstituonaalinen homeopaattinen lääke

Muistihäiriö, dementia, Alzheimerin tauti: Alumina, Baryta

Stressi, joka johtuu pitkäaikaisesta surusta tai järkytyksestä: Ignatia amara, Natrium mur 

Stressireaktio, kun ihminen on helposti suuttuva, kärsimätön: Nux vomica, Staphysagria

Hermoromahdus: Avena Sativa vahvistaa hermoja, Ignatia järkytykseen

Epilepsia: Absinthium D2 10g rae 6.80e, tarjoustuote.

Epilepsia, päähän kohdistuneen vahingoittumisen jälkeen, muistinmenetys, puhekyvyn menetys: Arnica.

Kooma, aivovaurio: Arnica. 

 Fyysisten vammojen jälkeen, tylppien esineiden iskujen jälkeen. Välttää tai pelkää muiden läheisyyttä, ei halua itseään kosketettavan, koska saattavat vahingoittaa. Kivulliset mustelmat ja ruhjeet. Maatessa tyyny tuntuu kivikovalta. Ei voi ajatella seksiä käytännössä, muttei tunne vastenmielisyyttä. Pään vammat, hematooma, myös vuosia aiemmin. C4, C5, C6, C12, C15, C30, D2, D10, D12, D15, D20 10g rae 8.44e .C100, C200, D200 10g rae, 12.90e. LM VI, LMXII, LM XVIII, LM XXX 5g rae 12.90e.

A-tyypin persoonallisuus: Argentum nitricum, Tarentula

Kirjain- ja numeroyhdistelmät aineen kuvauksen jälkeen ovat aineiden vahvuuksia eli potensseja vahvuusjärjestyksessä. Myös vahvempia potensseja on tilattavissa.


Aromaterapia:

Masennus


Masennus:

Basilika, Bergamotti, Seetri, Salvia, Frankinsenssi, Pelargonia, Greippi, Laventeli, Sitruuna, Jasmiini, Mirhami, Neroli, Ruusu, Santeli, Appelsiini ja Ylang.


Masennus Tuoksusekoitus:

Salvia, Ylang, Pelargonia, Basilika ja Santeli

tai

Basilika, Salvia, Jasmiini, Ruusu ja Roomalainen Kamomilla


Piristävä:

Bergamotti, Sypressi, Sitruunaheinä, Rosmariini, Salvia


Rauhoittava:

Kamomilla, Pelargonia, Jasmiini, Laventeli, Meirami, Neroli, Patsuli, Ruusu, Santeli, Ylang


Masennukseen liittyvä viha:

Ruusu, Kamomilla, Ylang, Rosmariini


Ahdistus ja Stressi


Vaniljan, neroli, ruusun, kamomillan ja laventelin tuoksuilla sekä muilla kukkaistuoksuilla on huomattava vaikutus tunteisiin.

Laventeli, Santeli ja Muskotti auttavat stressin aiheuttamiin oireisiin.

Patsuli parantaa ahdistusta ja kohottaa mielialaa.

Salvia on rauhoittava ja vahvistava.

Ylang Ylang euforinen, rauhoittava ja vahvistava. 

Laventeli on luultavasti kaikkein  yleisin rentoutumiseen käytetty eteerinen öljy. Rauhoittava ja vahvistava. Auttaa rentoutumaan ja kipuihin ja särkyihin, kuten päänsärkyyn. 


Ahdistus Tuoksusekoitus

Meirami, Neroli ja Bergamotti

tai

Laventeli, Bergamotti ja Santeli


Stressiin:

Kamomilla, Pelargonia, Laventeli, Meirami, Sitruunamelissa, Piparminttu, Santeli

Rauhoittavia:

Basilika, Laakerinlehti, Bergamotti, Seetri, Kamomilla, Kaneli, Kamferi, Sypressi, Frankinsenssi, Pelargonia, Iisoppi, Kataja, Laventeli, Meirami, Melissa, Neroli, Patsuli, Ruusu, Salvia, Santeli, Ylang

Mielialaa kohottavia:

Basilika, Bergamotti, Pelargonia, Kataja, Laventeli, SitruunamelissaPsykoosi: Päivisin 5 tippaa jokaista : Laventeli, Sitruunamelissa ja Pelargonia

                   Öisin: 8 tippaa Laventelia, 4 tippaa Sitruunaa, 3 tippaa Roomalaista Kamomillaa

Paniikkihäiriö: Ylang Ylang, Neroli

Käyttö:

Tuoksulyhty

Höyryttäminen vesiastiasta

Hieronta kasviöljyyn sekoitettuna

Hajuvesi

Kylpy

Ruusu
Ruusu


Yrttejä:

Kheiron Luontaistuote : Yrtit

Laventeli, kissanminttu ja kärsimyskukka ovat rauhoittavia teeyrttejä.

Masennus: Purasruoho, Sitruunamelissa, Lehmuksenkukka, Basilika, Vuohennokka, Kuisma, Aloe vera.

Psykoosi: Rosmariini, Kauranverso, Ginseng, Kuisma, Rautayrtti, Laventeli, Kissanminttu. Yrtit, jotka parantavat, vahvistavat ja puhdistavat maksaa, munuaisia ja haimaa.

Yrttiuutteet voivat auttaa kehoa selviytymään tehokkaammin stressaavissa tilanteissa. 


Stressin oireita ovat:

Päänsärky, niskasärky                               Itkeminen ilman syytä

Lihasjännitys                                                Väsymys

Ripuli                                                             Seksuaaliset ongelmat

Röyhtäily                                                       Vastustuskyvyn heikkeneminen

Pahoinvointi                                                 Ärtyvyys

Ärtynyt suolisto                                            Mielialan vaihtelu

Ruokahaluttomuus                                     Kiukuttelu

Ylensyönti                                                     Masennus

Vatsahaava                                                  Kyvyttömyys selvitä tilanteissa

Himo joitakin ruoka-aineita kohtaan


A. Vogel Avena Sativa

Jatkuva stressi, kuten suoriutumispaineet työssä tai opinnoissa, tentteihin valmistautuminen

Lapsille, etenkin jos he ovat hyperaktiivisia

Hermostolliseen tai mentaaliseen väsymykseen

Sopii pitkäaikaiseen käyttöön


A.Vogel Passiflora

Stressiin, johon liittyy lihasjännitys, univaikeudet ja/tai ahdistus

Parantaa unen laatua

Niille, jotka eivät voi käyttää Hypericumia

Sopii pitkäaikaiseen käyttöön, ei aiheita riippuvuutta


A.Vogel Valeriaana

Nopea apu hyvin stressaavissa tilanteissa, kuten työhaastattelu, esiintymistilaisuus, perhetapaaminen

Keskivaikea-vaikea stressi

Lihasjännitys ja spasmit


A.Vogel Mäkikuisma Hypericum

Hermostuneisuus, ahdistus

Lievä masennus, joka johtuu stressistä

Menopaussin emotionaalisiin oireisiin

Kaamosmasennus


A.Vogel Ginseng ja Avena Sativa Ginsavena

Antaa lisää energiaa, rauhoittaa hermoja.

Lyhytaikaisiin vaativiin tilanteisiin, kuten esim. muutto.

Hermostollinen tuki kriisien aikana, esim. avioero, menetykset.

Menopaussin fyysiset oireet, kuumat aallot, väsymys.

Kahvin välttäminen ja runsas veden juonti lisää tehoa.

Unettomuus: Kärsimyskukka, valeriaana, humala, sitruunamelissa, kamomilla, laventeli.

Stressistä johtuvaan unettomuuteen : yrttiuutteet Avena sativa, Passiflora ja Valeriaana päivän mittaan.

 Yrttiuutteita unettomuuteen:

A.Vogel Valeriaana-Humala uute

Vaikuttaa 20-30 minuutissa.

Ei jälkioireita, kuten uneliaisuus aamulla.

Nautitaan ennen nukkumaanmenoa, ei tarvitse ottaa ruoan kanssa.

Sopii myös yli 2-vuotiaille lapsille.

Ei sivuoireita, ei aiheuta riippuvuutta.

Lyhyt- tai pitkäaikaiseen käyttöön.


A.Vogel Hypericum (Mäkikuisma) Kompleksi

Rauhoittaa ja parantaa mielialaa, vähentää ahdistusta

Ei konventionaalisten masennuslääkkeiden sivuoireita

Ei aiheuta riippuvuutta

Nestemäisessä muodossa parantaa mielialaa 1-3 viikossa

Parantaa unen laatua lisäämällä yleistä rauhallisuutta ja onnen tunnetta


Laventeli
Laventeli


    Kukkatipat:

Gorse (toivottomuus)
Willow (katkeruus)
Sweet Chestnut (syvä epätoivo)
Mustard (masennus, jolle ei selvää syytä)
Aspen (pelko tuntemattomia asioita kohtaa)

Rock Rose (stressaavat, vaativat kokemukset)

 Impatiens (kärsimättömyys, äkkipikaisuus)

Cherry Plum (hallinnan menettämisen pelko, PMS-oireet),
Mimulus (tunnettujen asioiden pelko)
Wild Rose (agorafobia, apatia, elinvoimaisuuden ja kunnianhimon puute, liian alistuva sairauden tai diagnoosin suhteen)
Centaury (liiallinen periksiantaminen muille oman hyvinvoinnin ja oikeuksien kustannuksella)
Bleeding Heart ( sydänsuru, eroahdistus, surusta johtuvat sydänoireet)
Star of Bethlehem (trauma)

                                                                                 

Bach Kukkatippa
Bach Kukkatippa


Ravitsemus:

B- ja C-vitamiinit, GLA gammalinoleenihappo (iltahelokkiöljy), magnesium, kalsium.

  B-vitamiinit. Puutos aiheuttaa ärtyvyyttä ja ahdistusta.

        Magnesium. Puutos aiheuttaa kramppeja ja unettomuutta.

    C-vitamiini adrenaliinirauhasille, vahvistaa immuunipuolustusta.

    Rauta antaa energiaa, puutos aihettaa  väsymystä ja masennusta.

Kuivatut hedelmät kuten taatelit, viikunat, aprikoosit tai kuivatut banaanit sokerin sijasta. Täysjyvävilja vaaleiden vehnäjauhojen sijasta.Täysjyväviljan hillihydraateista saa pitkäaikaista energiaa ilman verensokerin heilahteluja, mielialan nopeita muutoksia ja himoa joitakin ruoka-aineita kohtaan.


  Ei sokeria, lisäaineita, liikaa rasvaa, alkoholia, kofeiinia sisältäviä juomia.
 Alkoholi aiheuttaa mm. unettomuutta. Pienetkin määrät alkoholia voivat aiheuttaa vuosia kestäviä oireita, esim. absintti epilepsiaa.

                                                                                                                                                                     Liikunta: Jooga, qigong ja kaikki muut liikuntamuodot. Liikunta parantaa stressinsietokykyä. 10-20 minuutin kävely lisää onnen tunnetta antavien endorfiinien eritystä. Endorfiinejä erittyy erään tutkimuksen mukaan enemmän ryhmissä kuin yksinään liikuttaessa. Aerobinen liikunta, kuten kävely, juokseminen, pyöräily ja uiminen, parantaa kognitiivisia kykyjä, oppimista ja muistia sekä vähentää ahdistuneisuutta.
Aivoja tasapainottava kundalini-jooga

Jooga : Myönteisen asenteen ja kiitollisuuden kehittäminen, 51 minuuttia

Jooga unettomuuteen

Rauhoittava, keskittymiskykyä parantava ja nykyhetkeen maadoittava joogahengitys